iSYAD

İdeal Sağlıklı Yaşam Derneği

You are here: Home 70 Günde İdeal Sağlıklı Yaşam

70 Günde İdeal Sağlıklı Yaşam Programımız

e-Posta Yazdır PDF
                 İnsanlar beden, zihin ve ruhtan oluşur. Sağlıklı yaşamayı hedef alan herkesin bu üçlünün bir bütünlük içerisin de birbirlerini tamamlamasıyla gerçekleşeceğine inanır.

 
       İdeal Sağlıklı Yaşam- İdeal Sağlıklı Yaşam- İdeal Sağlıklı Yaşam- İdeal Sağlıklı Yaşam-


Yaşamınız da sadece diyetinizi geliştirip, egzersiz yaparak değil; yaşam tarzınızı da bütün yönleriyle irdeleyerek, gerekli değişiklikleri yaparak yeni den sağlıklı ve ideal yaşama adım atabilirsiniz.Solunum sisteminiz de küçük değişiklikler yaparak stresinizi ve duygusal iniş çıkışlarınızı kontrol edebilirsiniz.Bedenin kendi iyileşme sistemini destekleyen vitamin, mineral ve bitkilerle da zinde olabilirsiniz. Dışarıdan aldığınız hava, su ve yiyeceklerinizi daha çok dikkat ederek toksinlerden en az etkilenebilirsiniz.

 

Eğer gerçekten ideal bir sağlıklı yaşamım olsun diyorsanız! Sizlere uygulayabileceğiniz 10 ar günlük ara ile 70 gün de yaşam tarzınızda faydalı ve heyecanlı bir programla hayatınızdaki degişikliklere başlıyabiliriz. HAYDI BAŞLIYALIM!........

 

 1-10. GÜNLERDE
 Ilk olarak mutfağınızda yapacağınız küçük değişikliklerle başlıyalım.Mutfağınıza zeytinyağı dışında hiçbir yağı koymayın.Eğer zeytinyağını kullanamıyorsanız önce fındık yağı, mısırözü yağı, soya yağı gibi yağlarla 1/3,1/2 gibi oranlarla karıştırarak kullanın.Sızma zeytinyağını sadece salatalarınızda,soslarnızda pişirmeden kullanın.Margarin kullanmayın.Tereyağını yemeklerinizde az kullanabilirsiniz.
Yemeklerinizde az tuz kullanın.Yemekden 10-15 dk önce 1 su bardağı ılık su içmeğe gayret edin.Yapay tadlandırıcılar kullanmayın.Kimyasal maddeler kullanılmış yiyecek ve içecekleri almamaya çalışın.
Mevsimlik sebze ve meyvaları zamanında alarak tüketin. Bir lokmayı Yemeklerinizi yavaş yiyin.Ağzınızda 30-40 sefer çiğnemeye özen gösterin.Ve 20-30 dakika arasında sofrada kalın.Dişlerinizi fırçalayın. 
Ekmekleriniz tamamen beyaz işlenmiş kimyasal katkı maddeleri ve koruyucu maddeleri olan değilde; az işlenmiş tahıl unlarından yapılmış tam buğday, ve tahıl ekmeklerini tercih edin. Sabah kahvaltılarınızda az yağlı süt mamülleri,karışık bitki çayları, doğal yollarla elde edilmiş zeytinleri,reçelleri, pekmezleri, domatesten yapılmış antioksidan ağırlıklı sosları, yağlı tohumlardan(ceviz,fındık,badem,fıstık) dengeli bir şekilde almalısınız.
Sebze yemeklerinden brokoli ile başlayın.Brokoliyi iyice yıkayın.Küçük parçacıklara ayırın.Az suda içine az havuç, az zeytinyağı,biraz tuz ve 1-2 diş sarımsak koyup kaynama noktasına geldiğinde 4-5 dk pişirin.Soğuduktan sonra servis yapın. Öğünlerinize som, sardunya gibi derin deniz balıklarını ilave edin.Ilk 10 gün içerisinde 1 öğün balık yeyin.Balıkta omega 3 ve 6 yağ asitleri vardır ve vücuda çok faydalıdır.
Balık yiyemiyorsanız öğütülmüş keten tohumundan arada bir öğünlerinize 1-2 çay kaşığı yemeklerinizin üzerine serpiştirin. Sebze ve kuru bakliyat yemeklerinizde az yağlı az et kullanmaya çalışın. Yemeklerden sonra vitamin ve mineraller takviyesi için mevsimlik meyvelerden yiyin. Ilk 10 günde 10 dakika yürüyüş yaparak vücudunuzun ve kaslarınızın hareketine başlayın.
Zihinsel ve ruhsal açıdan kendinizi dinleyin,değer verin.Sizden daha kötü durumda olanları düşünün ve yaşadığınız anın değerini, kıymetini,güzelliklerini fark ederek dua edinSabahleyin yatağınızdan kalktığınızda sakin . Daha iyi nefes almak için: bir odaya geçin.Pencereleri açarak odayı havalandırın.Uygun bir yere geçin.Ellerinizi dizleriniz üzerine koyarak 90 derecelik dik bir pozisyonda gözlerinizi kapatın.Kendinizi orman kenarında, denizin yanıbaşınızdaymış gibi düşünün.Kafanızdaki bütün düşünceleri bir kenara atıp;sadece alacağınız derin nefesi düşünüp ona odaklanın.3 saniyede nefesi alıp 6 saniyede nefesinizi vererek rahatlayın,gevşeyin bu hareketi 5 dakika yapın.Kan dolaşımınız artarak, dokulara daha fazla oksijen giderek daha çok zinde,stresten uzak ve rahatlamış hissedeceksiniz.Bu çalışmayı günde 1-2 sefer yapın.
 
       İdeal Sağlıklı Yaşam- İdeal Sağlıklı Yaşam- İdeal Sağlıklı Yaşam- İdeal Sağlıklı Yaşam- 

11-20. GÜNLERDE
Içme suyunuzda değişikliklere gidin. Klorlanmış suyu az içmeye çalışın. Tatlı su, şişe suları veya kaynak sularını tercih edin.  Kahve, gazlı içeceklerden uzak durun. Sigara içmemeye çalışın. Alkol kullanıyorsanız azaltarak bırakın. -
En az 1 kere balık ve 2 sebze yemeği yiyin. Beyaz undan kaçının. Lifi, vitamin ve minareleri bol olan az işlenmiş tahıl unlarını tercih edin. Lifleri bol olduğundan; su alım kapasiteleri çoktur ve sindirilemezler. Böylelikle kolay sindirim olur.Glisemiks değerleri de düşük olduğundan kandaki şeker oranını yavaş, yavaş etkileyerek dengede tutar ve vücudun lif ihtiyacının çoğu karşılamış olur. Bol sebze ve meyve yiyerek de lif, vitamin ve mineraller karşılanmış olacaktır.
Yaşam tarzınıza soya fasulyesi yemeğini ekleyin. Soya bitkisel proteini en fazla bulunduran bir bitkidir. Sindirim sistemimize lifin ulaşmasını sağlar.Ayrıca kansere karşı önemli bir koruma sağlayan fitokimyasal bakımından zengindir.Izoflavonlar içerir. Bitkisel kaynaklı östrojenler içerirler. Günde 50 gram soya fasulyesi almak günlük protein ihtiyacımızın yaklaşık %35-%40ını sağlar. Kadınlardaki bir çok hastalığın kaynağı östrojenlerdir.Göğüslerdeki fibrokistik değişiklikler, göğüs kanseri, rahim kanseri bunlara örneklerdir. Yaşam tarzınızdaki en büyük değişiklik ; hayvansal proteinler yerine (et) soya karışımlı ekmekler,yemekler, soya sütü v.b. gıdaları almak olacaktır. Bu gıdaları güven duyabileceðiniz doğal bitki marketlerden veya internetteki online alışverişten temin edebilirsiniz. -
Kolalı, gazlı içecekler ile kimyasal maddeler katılmış renklendiriciler tadlandırıcılar ilave edilmiş meyve sularının yerine doğal meyvelerden yiyin.
- Siyah çay, kahve, neskafe yerine yeşil çay, Çin çayı tercih edin. Yeşil çay, siyah çaya göre az işleme tabi tutulur. Yeşil çay, çay bitkisinin mayalanmamış yaprağıdır. Siyah çay, doğal fermantasyonla mayalanır.Çayda polifenoller(catechin) vardýr. Bunların bir kısmı siyah çay oluşurken yok olurlar.Catechinler kolesterol düşürürler,lipid metabolizmasını artır ve kansere karşı koruyucudurlar. - Yeşil çayla birlikte kuşburnu, ısırgan otu,biberiye veya narçiçeği çayıyla birlikte alınabilir.Ve doðal antioksidan bir çay içilmiş olur. Bu faydalı bitkilere güven duyabileceğimiz şirketlerin ürünlerini ve sağlıklı yaşama önem veren birlikteliklerden almanız daha uygun olacaktır.
Yemeklerden sonra kayısı, hurma, şeftali, kavun, havuç gibi meyveleri almanız faydalı olacaktır.Yemeklerimizde yeıillik salatayı, domatesi, soğanı eksik etmeyin. Yürüyüşlerinizi 15 dakikaya çıkarınız. Zihinsel ve ruhsal açıdan iki günde bir parka, gezmeye çıkarak kendinizi tanıyın. Çevrenizdeki olaylarý izleyin. Nefes alama egzersizlerine devam edin.

 
            İdeal Sağlıklı Yaşam- İdeal Sağlıklı Yaşam- İdeal Sağlıklı Yaşam- İdeal Sağlıklı Yaşam- 

 

 

  21-30. GÜNLERDE
Alacağımız sebze ve meyvelerin doğal, organik olmalarına dikkat edin. Tanınmış markalara veya güveneceğimiz kişilerden alın. Evinizde bilgisayar, tv kullanıyorsanız onlardan birkaç saat uzak olmayı deneyin.
 Kafanızı dinleyin. Radyo varsa yatak odalarınızdan uzak tutun. Balık yemeye, sebze yemekleri yemeye devam edin. Arada bir et yemeği, türlü yiyebilirsiniz. Nefes alma egzersizine devam edin. Günde 2-3 e çıkartın.
Günlük yürüyüş süresini 20 dakikaya çıkartın. Kendinizi iyi hissedebileceğiniz arkadaşların listesini çıkartın ve onları ziyarete gidin. Bir günlüğüne moral bozucu haber ve tv kanalında program izlemeyin. Kendi kişiliğinize yatırım yapın. Sizin kişisel gelişiminizi hızlandıracak, duygusal ruhsal ve birilerine yardımcı olabilecek duyguları içeren kitaplardan birini okumaya çalışın. Evinizde çiçek, bitki yetiştirmeyi deneyin. Saksılar getirin. Yemek aralarında maydanozu eksik etmeyin. E vitamini içeren tohumları alın. Ceviz yiyin.
 

          İdeal Sağlıklı Yaşam- İdeal Sağlıklı Yaşam- İdeal Sağlıklı Yaşam- İdeal Sağlıklı Yaşam- 

    31-40. GÜNLERDE
 Yeterli bir gece uykusu ideal sağlıklı yaşamın olmazsa olmazlarındandır. İyi bir uyku uyuyabilmek için dış faktörlerden başlarsak özellikle uyku uyuyabilecek ortamın, odanın, evin uygun bir yerinde gürültüden uzak olması gerekir. Yatağınızın şiltesi uygun olmalı, ortopetik yataklarda yatmalısınız. Ne sert ne yumuşak olmalı dengeli bir yapıda olmalı. Odanın havalandırılması iyi olmalıdır. Gece yatmadan iki saat öncesinde kafein içeren gıdalar alınmamalı ve çok geç saatlerde yatılmamalıdır.
Kafeinli gıdalar, kola, çay, kahve, çikolata, enerji içecekleri ,sporcu içeceklerinde bol miktarda vardır ve bu uyarıcı etki yaparlar. Vücuttan kafein atılması uzun sürebilir. Iyi bir gece uykusu için günde 6-8 saat arası uyku yeterli olacaktır. Gece yatarken kafanızda, zihninizde düşünce yoğunluğu, çözemediğiniz problemler olmamalıdır. Gayet rahat olmalısınız. Eğer kafanızda problemli, stresli, düşünceli olursanız anlattığımız diğer etkenlerin faydası olmayacaktır.
Düşüncelerinizi dağıtmak için biraz 5-10 dakika egzersiz yapabilirsiniz. Stresinizi dağıtabilirsiniz. Kontrolün sizde olduğuna güveniniz artar. İsterseniz sedatif etkiyi yapabilecek hiçbir zararı olmayan kediotu veya oğulotu bitkilerinden 1 çay kaşığı kadar demleyip içebilirsiniz. Odalarınızın havası, oksijen durumu iyi değil ise imkanınız var ise hava filtresi taktırabilirsiniz.
Beslenme boyutunda balıklı yemek çeşitlerine, sebze yemekleri, az işlenmiş tahıl unlarından yapılmış bol vitamin, mineralli ve lifli ekmek veya tahıl unlarını diğer unlarla karıştırıp kendi ekmeğinizi kendiniz evde yapabilirsiniz. Daha hijjenik, sağlıklı ve hesaplı olur. Alacağımız bu tahıl unları karışımından pastalar, kekler, pizza hamurları, çörekler, yeni meyveli ekmekler yapabilir, kendinizin becerilerini pekiştirebilirsiniz. Yemeklerinize soya fasulyesini garnitür olarak, sulu yemek olarak devam etmelisiniz.
Yemeklerinizde kullanabildiğinizce sarımsak, soğan, biraz zencefil ilave ederseniz yemekleriniz renklenecek, ayrı bir tat ile karşılaşacaksınız. 
  Akdeniz ülkelerinden İspanya, Italya sarımsak, zeytin yağını bol tüketen ülkelerdir.Ve koroner kalp hastalıkları en az görülen toplumlardır. Yemeklerinizde taze yoğurt bulundurun.
Eğer kefir yaparsanız bu sizin için daha iyi olacaktır. Çünkü kefirde yoğurttan alacağımız faydanın en az 10 kat daha fazlası maya hücresi vardır.  Orta Asya daki toplumların uzun yaşamasının sırlarından biriside kefirdir. Solunum egzersizlerinizi gün içinde arttırarak 2-3 defa devam ettirin. Ve pozitif kişilerle, doğal yollarla beslenen yaşantısında değişikliklere giden kişilerle irtibata geçin. Günlük yürüyüşlere devam edin. Iş yerinize, evinize, çarşıya, pazara yürüyerek gidip gelin. Günde en az 2-3 km. yürümeyi kendinize ilke edinin.

        İdeal Sağlıklı Yaşam- İdeal Sağlıklı Yaşam- İdeal Sağlıklı Yaşam- İdeal Sağlıklı Yaşam- 

   41-50. GÜNLERDE
 Vücudunuzun toksinlerden daha rahat kurtulması için düzenli olarak iki günde bir hamama gidip terinizi atın.Rahatlayın, gevşeyin ve bunu neşeli bir biçimde stresden uzak yapın. Eğer hamama düzenli gidemeyecekseniz evinizde banyo ortamında yapın, zeytinyağlı,defneli,ısırgan yağlı doğal sabunları temizlenmenizde kullanın, rahatlayın.Kendinizi rahatlatacak aromatik yağları doğal bitki marketlerinden veya güveneceğiniz yerlerden alarak dengeli bir şekilde kullanın.
Banyodan sonra ter ve su kaybı olacağından bol miktarda su için. Vitaminli sıvı gıdalar, meyve suları ve bitki suları alın Düzenli bir cinsel yaşamınız olması gerekir.Yaşlara göre deðişmekle beraber 20-40 yaşları arasında yılda 85-65 arasında cinsel yaşam gereklidir. Vücudun doğal olarak ürettiği üreme hücrelerinin normal süreçlerde atılması gerekir. Zamanında atılmazsa kişi strese girebilir.Bayanlar ise kendileri ile ilgilenilmediği hissine kapılabilir.Aralarda soğuk rüzgarlar esebilir. Her şey fiziksel, zihinsel ve ruhsal açılardan düşünerek uygulamalı ve aşırılıklara gitmemeliyiz. Birbirlerimizi sevmeli ve sevgi üzerine her şeyi bina etmeliyiz.
Beslenme boyutunda; brokolili, sebzeli ve balıklı yiyecekleri yemeye devam edin. Yemeklerinize zencefili toz halinde baharat niyetine koyun. Çinliler ve Japonlar yemek kültürlerinde zencefili eksik etmezler. Çünkü zencefil proteinlerin parçalanmasına yardımcı olur. Bulantı ve kusmayı engeller. Mideyi rahatlatır. Kan dolaşımını kısmen arttırır. İçeriğindeki anti-iltihapsal, ağrı giderici ve rahatlatıcı etkileriyle iyi bir toniktir. Yemeklerinizde veya yemekten sonra çay olarak ta zencefili tüketebilirsiniz.
 Günlük yürüyüşlerinizi arttırarak devam edin. Solunum egzersizlerinizi devam ettirin. Kendinizi ruhsal açıdan rahatlatacağınıza inanacağınız yoga yapın, inancınızın gerekleri olan namaz kılın. Birilerine yardım etme, ziyaretlerde bulunma, hayır kurumlarına , derneklere, çocuk esirgeme yurtlarına veya kendinizin faydalı olabileceği sosyal ortamlara gidin. Yeni kişilerle tanışın. Birilerinin dertlerine ortak olun. Onların sıkıntılarını paylaşın. Bu size hormon dengenizin iyi çalışmasını sağlar.Fazla enerjilerinizin güzel işlerde harcamanızı ve vücudunuzun daha zinde
pozitif enerjili insanları seven opsiyonel kişi olabilmeyi sağlar. Vücudunuza arada bir dinlenme fırsatı verin.
Midenizi organlarınızı en az enerjiyle rolanti de çalıştırın. Oruç tutun haftada birkaç gün olabilir. Yılda en az 1 ay devamlı oruçlu olun. Vücudunuzun toksinlerden temizlenmesine fırsat tanıyın. Canınız sıkıldığında yemek yeme alışkanlığınız var ise terk etmeye çalışın.Bu hem fiziksel, ruhsal ve zihinsel açıdan çok zararları olan bir davranış şeklidir. İradenize sahip olun sorunların üzerine giderek vesveseler den , stresten kurtulmaya çalışın.


         İdeal Sağlıklı Yaşam- İdeal Sağlıklı Yaşam- İdeal Sağlıklı Yaşam- İdeal Sağlıklı Yaşam-


   51-60. GÜNLERDE
 Bedeninizin düzenli olarak alacağı; ideal sağlıklı yaşamı tamamlayan antioksidan, vitamin ve minerallerce zengin bitki çayları, bitki sularından yapılmış içecekleri kullanmaya başlayın. Çaylardan yeşil çaylı, kuşburnulu, nar çiçekli, ısırgan otlu karışımlar tercih edilebilinir.Bitkisel içeceklerden meyan dan yapılmış alkolsüz içecekler tebliğine uygun kimyasal katkı maddeleri olmayan içecekleri ve doğal meyve sularını içebilirsiniz. Bu 10 günde yemekleri az yiyerek daha çok meyve türlerini fazla yiyerek kısmen bir detoks programını uygulayabilirsiniz. Yemeklerinizde balık, sebze yemeklerine devam ediyorsunuz. Daha çok ıspanak, pırasa, lahana gibi yeşil yapraklı sebze yemeklerini tercih ediyorsunuz.
Haber orucunuzu 2 güne çıkartın. Egzersizlerinize devam edin yürüyüşünüzü arttırarak devam edin bisiklete binin daha az araba kullanın. Hayatınızdaki yaptığınız bu değişikliklerden zevk almaya çalışın. Kesinlikle vazgeçmeyin. Bunu başarabilirseniz diğer insanlara da örnek olabileceğinizi düşüneceksiniz. Uzun zamandır görüşmediğiniz bir arkadaşınızı arayın. Ona heyecanınızı aktarın.
Ziyaretine gidin kendinizden emin bir şekilde ( bedenen, zihinsel ve ruhsal) olun. Yeniden neşeli, stresi az bir kişilik olduğunuzu hissederek kendinize güvenerek iletişim kurun ve konuşun. Aşırı hassas, aşırı titiz ve tek tip kişilikler olmamaya çalışın. Eğer böyle bir kişiliğiniz varsa; birden kızan, strese giren, baş ağrıları ,sırt ağrısı olan beden sisteminizdeki birçok dengenin bozulduğu bağışıklık sisteminizin güçsüzleştiği hormon sisteminin dengelerinin kaybolduğu durumda olabilirsiniz.Ve kendinizde değil de devamlı başkalarında suçlu arar durumda olursunuz.
Hiçbir yerde bir bağlantınız ve bağımlılık duygusu yoktur. Her şeyi kendinizin yapabileceğinize inanırsınız. İnsanlar bir aile içerisinde hayata başlarlar. İnsan canlı ve sosyal bir varlıktır. İnsanlarla yaşamayı zevk halinde getirmeliyiz. Herkesin herkese ihtiyacı olur. Alışveriş yaparız, iletişim kurarız.Eşimizle, çocuklarımızla, annemizle, kardeşlerimizle, dedelerimizle, nenelerimizle, akrabalarımızla, dostlarımızla… İnsanlarda bir yerlere bağlanma duygusu vardır. Eğer bağlanamama duygusu var ise istediğiniz kadar yeterli ve dengeli beslenin, yürüyüşler yapın, egzersizler yapın, antioksidanlar kullanın ideal bir sağlıklı yaşama ulaşamazsınız.
Başkalarına yardım etmek ister manevi yönden olsun, ister kendimizi tatmin olsun, hiçbir maddi menfaat beklemeden olmalıdır. Hizmet etmek birilerine yardımcı olacak çalışmalarda bulunmak gerekir.İstediğiniz dernek, hayır kuruluşları veya birilerini sürekli ziyaret hal hatır sorarak da olabilir. Böylelikle içinizdeki stresi ve bağlanamama duygusunu atacak, kendinizde iç huzur sağlayacak ve iç tatminde doruk noktasına ulaşacaksınız.
 
            İdeal Sağlıklı Yaşam- İdeal Sağlıklı Yaşam- İdeal Sağlıklı Yaşam- İdeal Sağlıklı Yaşam-
 

   61-70. GÜNLERDE
 60 gün boyunca yaptığınız yaşamınızdaki değişiklikleri gözden geçirin. Tekrar tekrar okuyarak tamamıyla uygulamaya çalışın, devamlı ve istikrarlı olun. Bu program sonunda; hayata daha çok pozitif bakan neşeli, enerji dolu, zinde, iç huzuru yakalayabilen kişilikler oluşturduğunuza inanın.
 İdeal ve sağlıklı yaşamayı benimseyen ideal bir kişi olarak daha çok kişiye ulaşmayı ve sağlıklı toplum oluşturmayı hedefinize alın. Yeni yaşamınızda başarılar…
Kaynaklar :

Kitabın İsmi :                                                              Yazar ve Araştırmacı :
1- Yaşasın Hayat                                                          Prof. Dr. Osman Müftüoğlu
2- Siz Kullanım Klavuzunuz                                             Prof. Dr. Mehmet C. Öz
3- 8 Haftada İdeal Sağlık                                               Dr. Andrew Well
4- Sağlıklı Ve Dengeli Bes.Gıda Rehberi                            Dr. Mustafa Reyhanlı
5- Faydalı Gıdalar Ve Beslenme                                       Dr. Hasan Günaydın
6- Doğa ile Gelen şifa                                                   H.İbrahim Tütüncüoðlu
7-Araştırmacı Biyolog                                                    Yaşar Yeni

 

Улыбка была та же, что и на лучшей из фотографий третьей слева на каминной полке.

Извините, но мне кажется, что наша встреча не была такой уж случайной.

Вы и Летучий Голландец, пробормотал он, как раз перед тем как я захлопнул дверь.

Я люблю "Игры для мальчиков бесплатно такси"одиночество и редко работаю вместе с другими мустангерами, поэтому я не могу пользоваться коралем, для которого нужно по крайней мере двадцать загонщиков.

Любого, кроме этого, сказал "Скачать грустную музыку"он, указывая на молодого генерала из британского отдела.

Это ж надо ни разу не улыбнулся, выдавая весь этот уморительный фарс про то, "Скачать фильм личное обстоятельства"что не будет ни денег, ни жидкого довольствия.

Пусть меня повесят, если я сам что-нибудь понимаю!

Нет, это его жена, Линда, ответил Бартелми, сейчас вы с ней познакомитесь.

Однажды в моем стаде пропала овца, а вскоре я нашел ее труп.

Они были вполне осязаемые; по его спине пробежал холодок страха, и он поспешил догнать своего таинственного гида.

Хотя, разумеется, у них никогда не было возражений, если я приводил с собой людей.

Тут же бродили женщины в длинных хуннах.

И разумеется, пока мы еще здесь, если он, по случайности, упадет и.

Может быть, до начала суда ты еще изменишь свое решение.

Юнга вглядывался в океанскую даль, не отрывая глаз от какой-то точки.

Генерал безоговорочно отдал зерно для снабжения войска.

Индейцы еще до сих пор не потерпели ни одного поражения наоборот, они оказались победителями во всех предыдущих боях.

К "Учет расчетов с поставщиками и подрядчиками на примере предприятия ООО 'Ашатли–Молоко'"тому же мы заминировали дорожку в "Учет расчетов с поставщиками и подрядчиками, покупателями и заказчиками. Особенности учета операций по договору мены"пятидесяти метрах от сюда.

С "Учет расчетов с поставщиками и подрядчиками, покупателями и заказчиками"востока повеяло легким "Учет расчетов с поставщиками и подрядчиками. Пути снижения кредиторской задолженности"ветерком.

Но что именно, "Учет расчетов с поставщиками и покупателями"он не мог сказать.

Хотя "Учет расчетов с поставщиками и покупателями в ООО 'Чаши'""Учет расчетов с поставщиками, покупателями и подотчетными лицами на сельскохозяйственном предприятии"с поставщиками и покупателями">Учет "Учет расчетов с поставщиками и покупателями и формирование внутреннего аудита"расчетов с поставщиками и "Учет расчетов с различными дебиторами и кредиторами"покупателями"много лет назад несколько моих самых ценных манускриптов по Искусству были украдены.

Шмирнов немного помолчал, чтобы собраться с мыслями.

Охотно, благодарю вас, сказал Бабриэль.

Маршал "павел воля барвиха скачать" сделал рукой некий жест, означающий, что он считает "катя чехова мне много не нужно скачать" дело закрытым.

Кое-кто из женщин "папины дочки едут на море скачать без ограничения времени" уже спрашивал, не пора ли разводить костер.

Полководец "скачать домой я еду домой" с непокрытой головой стоял перед "минусовка татарские скачать" трупом одного из лучших своих солдат.

У него "история игрушек скачать" мелькнула мысль, не бросить ли все и не послать ли этого Харрисона Колдуэлла.

Это чистое ханжество, позорная и постыдная беспринципность!

До того, как "плагин damager скачать" пришли белые, ваши предки жили в мире со времен первого Санни Джо, Ко Джонг О.

Одна из пуль залетела "Стратегический менеджмент Концепции и ситуации для анализа" внутрь, и, пролетев мимо уха Бронзини, отрикошетила "Чудесные предметы Компл. развивающих карт." вбок, оставив "Похвала тени" на спинке сидения отметину.

Он дольше не "Смерть великая иллюзия" мог на-ходиться в этом месте.

Это неважно, сказала "Чешский язык Учебник-самоучит. для начинающих" она, потому что я уже решила, на чьей "Цветы и деревья из яичной скорлупы" я стороне.

Я тот, кому "Кому мы обязаны афганом" нужны твои особые услуги.

Он обхватил жену за талию, "Планета людей" и сцена стала массовой.

Взгляд Поля "Асканио" скользнул за нее, он заметил странное выражение, "Воители безмолвия" промелькнувшее по лицу Ларика.

Само "банковский вклад до востребования" собой, воевать с ними трудно.

Однако когда его "Правило русского спецназа" настигает следующий удар, он "Парфюмер" хватает запястье врага обеими "Происхождение жизни Школьный путеводитель" руками и всем своим весом тянет "Новая Камасутра Полная версия" его вниз.

Эта битва совсем не нужна "Практический англо-русский и русско-английский словарь" этому миру!

Ему казалось, он "Загадка Куликова поля или Битва которой не было" готов ко всему на свете.

Через некоторое "Речевая карта для обследования ребенка дошкольного возраста" время Пойндекстер вернулся, и Джек "Движущиеся картинки" взял дымящуюся чашку, "Деревообработка. Технологии и оборудование" которую он принес.

Фрости-Снеговик, без тени улыбки ответил Римо.

Он поставил машину в "ключ для активации tuneup" факультетском дворе и достал "учебник геометрии атанасян 10-11 класс" из багажника тяжелый дипломат.

Где-либо еще, в какое-нибудь другое время "скачать хентай манг" я, может быть, арестовал бы его, либо послал подальше, "Харизма лидера" в зависимости от настроения.

Пламя "скачать кфг маркелова скачать" проскользнуло возле него.

Оторопев на мгновение, шофер увидел, что "скачать игр кто хочет стать миллионером на телефон" это большой камень.

спросил я, вспомнив "несколько любовных историй скачать" с легким беспокойством разговор, который состоялся между "Скачать винкс вокруг света" экс-судьей и Родериком Сподом в гостиной, где была "игровые автоматы братва онлайн" выставлена коллекция старинного серебра.

Тем не менее "Слово о полку Игореве" чувство, охватившее меня, вызвало замешательство, хотя меня не так уж легко обескуражить.

Son Güncelleme ( Cuma, 05 Temmuz 2013 00:44 )  

Login Form

İdeal Sağlılık Yaşam Programı


PopUp MP3 Player (New Window)

Yönetim - Kurullar


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in C:\Inetpub\vhosts\idealsaglikliyasam.org\httpdocs\libraries\joomla\cache\handler\callback.php on line 99

........ Yazarlar ........

Önceki Sonraki

Diyabet (Şeker Hastalığında) Beslenme

Diyabet (Şeker Hastalığında) Beslenme

Diyabet hastalığının oluşumunda genetiğin ve yaşam tarzının çok büyük katkısı vardır. Hareketsizlik, yüksek enerjili besinlere daha çabuk ve daha kolay ulaşılabilme ve bunun getirdiği kilo alımı, şişmanlık, düzensiz beslenme… diyabet...

Devamını Oku

Hipertansiyon Hastalığı ve Beslenme

Hipertansiyon Hastalığı ve Beslenme

Kan basıncının normal değerlerden yüksek olması yüksek tansiyon yani hipertansiyon olarak tanımlanmaktadır.5-10 dakika dinlenme sonrasında ölçülen büyük tansiyonun 140 mmHg’ yi, küçük tansiyonunda 90 mmHg’ yi geçmesi hipertansiyonu göstermektedir. Ülkemizde...

Devamını Oku

Ramazan Ayında Beslenme

Ramazan Ayında Beslenme

11 ayın sultanı ramazan ayında daha rahat oruç tutmak, sağlıklı beslenmek ve bazı rahatsızlıkların oluşmasını engellemek için nasıl beslenmemiz gerektiğini bilmemiz gerekmektedir. Bugün ki konumuz Ramazan ayında nasıl beslenmemiz gerektiğidir....

Devamını Oku

Yazın En Sevileni

Yazın En Sevileni

Yaz aylarında küçük büyük her yaştan insanın vazgeçemediği tat tabiî ki dondurmadır. Fakat yemeden önce genellikle şu sorular sık sorulmaktadır. “Acaba kilo alır mıyım?”, “Diyetimi bozar mı?”,...

Devamını Oku

6 Haziran Diyetisyenler Günü

6 Haziran Diyetisyenler Günü

Her yıl yurdun bir çok yerinde sessiz bir şekilde kutlanan bu anlamlı gün Diyetisyenlerin Yıl Dönümüdür. Türkiye de ki tüm Diyetisyenler için anlam ve önemi olan bu güzel günde Obezitenin...

Devamını Oku